Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter dödsolyckan på väg 276 - kvinna med livshotande skador hålls nedsövd

Den kvinna som fördes med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset efter torsdagens olycka på väg 276 vårdades även på lördagen för livshotande skador.

Annons

På torsdagseftermiddagen inträffade en allvarlig trafikolycka på väg 267-Kustvägen, mellan gamla Penningby Handel och infarten till Grovsta. Två bilar frontalkrockade på platsen.

– Att döma av spåren i vägen så verkar det som den ena bilen har kommit utanför vägbanan, fått sladd och glidit med sidan in i den mötande bilen, sade Peter Adolfsson vid Norrtäljepolisen till NT på plats efter att räddningsarbetet var avslutat.

Läs även: Kvinna vårdas på Karolinska sjukhuset med livshotande skador

En man i 40-årsåldern, som satt i bilen som fick sladd, avled direkt i samband med kollisionen. En kvinna i 20-årsåldern, som körde bilen, skadades mycket svårt och fördes med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset i Solna där man konstaterade att hon hade livshotande skador.

Sjukhuset presstjänst bekräftar för NT att läget för kvinnan var oförändrat, alltså fortfarande livshotande, under lördagen. Kvinnan har hållits nedsövd sedan hon kom till sjukhuset.

TV: En död efter frontalkrock på väg 276 – NT sände live under räddningsarbetet

Den man som körde den mötande bilen ska ha undkommit med förhållandevis lindriga skador. Han fördes till Norrtälje sjukhus och fick stanna kvar över natten för observation men kunde sedan lämna sjukhuset dagen därpå.

Flera personer chockades efter olyckan, däribland flera barn som blev vittnen till hela olycksförloppet då en skolbuss låg strax bakom den mötande bilen som blev påkörd. Skolbussen blev sedan fast på platsen i två timmar under räddningsarbetet. Dagen efter olyckan höjdes beredskapen i skolan och alla barn som ville fick möjlighet att prata med krisutbildad personal.

Gunilla Silva, på sjukhusets presstjänst, meddelade vid 19-tiden att traumaavdelningen på Karolinska sjukhuset i Solna inte har någon ny information att delge om kvinnans tillstånd.

[+] Läs även: Karta: Här inträffar flest olyckor i kommunen – ort för ort