Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbrobor krävde svar av politiker

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Har Edsbro någon framtid i Norrtälje kommun? Med den frågeställningen inleddes politikerdebatt i Edsbro.

Annons

Frågan engagerade verkligen och närmare ett hundra personer bänkade sig runt borden i bygdegården på tisdagskvällen. Det var hembygdsföreningen som bjudit in samtliga partier i fullmäktige till paneldebatt.

– Vi hoppas att Edsbro inte glöms bort i valrörelsen, sa kvällens konferencier Casten von Otter innan ordet gick till de olika partirepresentanterna.

De hade i god tid före mötet fått åtta frågor med fokus på lokala förutsättningar som Edsbroborna ville ha konkreta svar på. Som en röd tråd genom frågeställningarna gick fördelningen av de kommunala resurserna och servicen mellan tätorten Norrtälje och mindre orter som Edsbro. Kommunalrådet Kjell Jansson (M), påpekade att svaret självklart är ja på frågan om Edsbro har en framtid i Norrtälje kommun.

– Det finns alla förutsättningar, sa han.

Han poängterade också att Norrtälje stad måste vara motorn i utvecklingen. Oppositionsråd Ulrika Falk (S) slog fast att klyftan mellan landsbygd och stad i Norrtälje kommun ökar och hon betonade att idag står landsbygden inför stora utmaningar och att fördelningen av resurserna är i det sammanhanget en oerhört viktig fråga. När det gäller småorternas möjlighet att påverka de centrala besluten föreslog hon liksom Miljöpartiets Mats Wedberg att man ska upprätta någon typ av medborgardialog.

– Vi måste upparbeta ett nytt sätt att arbeta med dialogmöten där politiker och allmänheten kan mötas, sa Mats Wedberg.