Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eckerölinjen satsar hårt på smittskyddskontroll - efter coronasmitta ombord: ”Vår allra högsta prioritet”

Efter att en anställd på M/S Eckerö i förra veckan rapporterades ha smittats av covid-19 har rederiets ledning noggrann koll på att smittskyddsregleringarna efterföljs.

Under fredagen kunde NT rapportera om att en anställd på Eckerölinjen har smittats av covid-19 samtidigt som kritik kom från en anställd gällande hanteringen av smittan ombord.

Enligt Maria Hellman-Aario, marknadsdirektör på Eckerölinjen, har rederiet haft högsta fokus på smittskyddsreglering sedan starten av pandemin.

– Under tiden som fartyget stod stilla planerade vi noggrant hur det skulle se ut när vi åter var i trafik. Det här är vår allra högsta prioritet. Vi har ett absolut fokus på att fartygets lokaler ska vara trygga – med dagliga uppföljningsmöten och utvärderingar av våra rutiner, säger hon, och tillägger:

– Om vi inte har en säker miljö får vi ju inga gäster till turerna.

Trots det intensiva arbetet konstaterades alltså en anställd vara smittad med covid-19 – bara tre veckor efter att M/S Eckerö åter sattes i bruk. Den smittade personen har inte varit i kontakt med några passagerare, men väl med andra anställda.

– Vi har kontakt med personen som har insjuknat och håller koll på den personal som har varit i kontakt med den här personen. Det är ingen ytterligare som har uppvisat symtom, säger Maria Hellman-Aario.

Den största åtgärd som har införts på Eckerölinjen är att man har sänkt maxantalet passagerare till 40-50 procent av den normala gästvolymen. Dessutom är det numera plexiglas i bland annat taxfreebutiken, och avståndsmarkeringar på golvet.

Har passagerare och anställda hanterat regleringarna på ett bra sätt?

– Ja, de lyssnar på våra uppmaningar. Flera gäster har också mejlat och uttryckt uppskattning över att de åtgärder vi har tagit.