Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrbar sopterminal för fastighetsägare

Annons

En ny sopterminal ska byggas på tomten söder om Roslagens Sjukhus. Mitt i centrala Norrtälje! I ett etablerat villaområde från 40-talet. En sopterminal på 20 gånger 20 meter, 400 m2, fem meter hög. I stället för traditionell sophantering ska soporna sugas i rör till sopterminalen för hämtning med lastbil för vidare transport.

Tung trafik ska köra i detta villaområde för att hämta dessa sopor. Hur tänker våra politiker? De fastigheter som får den nya sopterminalen som granne kommer att sjunka i värde! Med hur mycket? En miljon per fastighet? Två?

Det nya området är på 1900 lägenheter. Det är planerat på ett sådant sätt att sopbilar inte kan ta sig fram. Hur kan våra politiker tillstyrka en sådan planering?

Det är tekniskt möjligt att suga ut soporna till Lindholmen och lägga röret i vattnet. Enkelt och smidigt. Kanske billigare än att gräva ner? Ingen blir störd. Där ligger redan ett reningsverk.

De politiker som fattat detta beslut ska bytas ut.

Boende i centrala Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare