Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyraste staden i världen

Det är inte längre Tokyo som är dyrast i världen. Men staden där
du får betala allra mest ligger fortfarande i Asien.

Japans huvudstad har länge ansetts vara dyrast i världen. Men i The Economist senaste jämförelse av levnadskostnader världen över är i stället Singapore staden där man får betala mest. Uppskrivningar av valutan och höga levnadskostnader är några av orsakerna som gjort att Singapore hamnat i pristoppen. Dyra avgifter för att ha bil spelar också in.

"Det resulterar i att transport kostar nästan tre gånger så mycket i Singapore jämfört med i New York", står det i rapporten.

Dessutom är Singapore dyrast i världen för dem som vill shoppa kläder.

Tokyo hamnade i stället på sjätte plats, ihop med Caracas i Venezuela, Genève i Schweiz och Melbourne i Australien. Att Tokyo föll så många placeringar beror på en svagare yen.

Bombay billigast

Några av de andra dyraste städerna är Paris, som kom på andra plats, Oslo, Zurich och Sydney.

Men trots att den dyraste staden ligger i Asien finner man också den billigaste staden där: Bombay (Mumbai) i Indien. New Dehli är världens tredje billigaste.

Sammanlagt rankas 131 städer, och mer än 160 produkter och tjänster