Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla segrar för Ljungdahl

14-årige Julius "Julle" Ljungdahl gör succé som debutant i JTCC (JSM) i banracing. I går, torsdag, vann han båda racen när STCC-cirkusen nådde Mantorp.

Annons

Inför racen på Mantorp Park sa Julle Ljungdahl till NT-sporten att han skulle försöka ge JTCC-ledaren Marcus Annervi "en match".

Snacka om att han gjorde.

14-åringen från Utlunda utanför Norrtälje vann båda heaten före just Annervi och övertygade stort.

- Det gick riktigt bra, säger Ljungdahl. Det första racet blev enkelt. Jag fick en bra start (hade pool position i klassen) och hann sticka iväg en bit före de andra. Jag klarade mig undan den värsta trafiken och kunde köra mitt race.

Ljungdahl var sex sekunder före Annervi i mål.

Det andra racet blev tuffare.

- Ja, jag gjorde ett misstag där. Jag kom iväg bra, men jag gjorde en miss i ingången till en kurva så att jag i utgången kom ned med två hjul i sanfållan och tappade fart. Då blev det en del kamp med Annervi och Johan Carlström (Clio Cup), men jag lyckades hålla undan för dem båda.

I och med den här dubbelsegern knappade Ljungdahl in på Annervi i sammandraget och har nu efter åtta race 165 poäng mot Annervis 176.

Totalt i Clio Cup, där nyare bilar och äldre förare ingår, ligger Ljungdahl sexa med 50 poäng, en efter Annervi. Leder gör Henric Skoog med sina 196 poäng.

Något firande av dubbelsegern blir det inte för "Julle". Istället handlar det om att åka hem och ladda om.

- Ja, jag ska köra gocart-SM i Helsingborg kommande vecka.

För Linda Johansson i V8 Thunder Cars gick det tyngre. Den 25-årige norrtäljetjejen tvingades bryta första racet efter att ha hamnat i en sammanstötning i samband med en omkörning. I det andra racet var målet bara att komma i mål och det gjorde hon på en tolfte plats. Hittills har det blivit 4 poäng i klassen under debutantåret.