Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Du glömmer väl inte att rösta på din kandidat till Guldankaret? Pove Persson: "Varje läsarröst höjer prestigen i priset"

Vem eller vilka av kommunens idrottare tycker du har gjort årets idrottsprestation? Omröstningen gällande NT:s Guldankare är i full gång och din röst kan avgöra.
– Det kommer in röster i en jämn ström. Ännu finns några dagar för att påverka utgången. Se till att rösta! säger NT-sportens Pove Persson.

Röstningen till årets upplaga, den fjärde i ordningen, av Guldankaret, NT:s pris till den som ni läsare och en jury anser har gjort den största idrottsprestationen 2016, pågår fram till och med fredag (26/1).

Hittills har det varit bra tryck i omröstningen, berättar Pove Persson.

– Ja, verkligen, säger han. Och ju fler av er läsare som röstar, ju större prestige blir det i priset. Jag vet att de flesta idrottare brukar uppskatta pris där folket fått säga sitt väldigt mycket.

Vinnaren utses sedan genom en sammanräkning av er läsare röster och juryns. Rösterna från båda grupperna är lika mycket värda.

Resultatet av omröstningen presenteras sedan på Norrtälje Idrottsgala fredagen den 10 februari.

– Då kommer vi att redovisa det hela i en nedräkning från plats 12 till ett och vinnaren presenteras sedan som en avslutning av galan, säger Pove Persson. Det blir liksom galans grande finale.

I juryn för Guldankaret sitter: Niclas Pärni och Pove Persson från Norrtelje Tidning, Tomas Ackelman, Mötesplats Roslagen, Madeleine Andersson, Upplandsidrotten, Cecilia Möller och Adam Persson, Norrtälje kommun och Jan-Erik Svecke, Roslagens Sparbanks Stiftelser.

Kandidaterna är: Greg Hancock, speedway, Elin Sandström, tyngdlyftning, Andreas Jonsson, speedway, Claes Sjöström, trav, Jerry Tollbring, handboll, Emil Skogh, fotboll, Cassandra Tollbring, handboll, Stina Gardell, simning, Rospiggarna, speedway, Rimbo IF, ishockey, BKV Norrtälje, fotboll, Roslagens Rid- och Körklubb, distansritt.

Läser om varje kandidat och ser hur du lägger din röst via sms gör du på www.norrteljetidning.se

Du kan även skicka din röst med vykort/brev till Norrtelje Tidning, 761 84 Norrtälje.

– Om du sms-röstar ska rösten läggas senast fredag klockan 23.59. Glöm inte det, säger Pove Persson. När det gäller poströster ska de skickas senast fredag för att räknas.

Läs också: Det här är Guldankaret