Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drott fick fatt i Rimbo - till slut

Bara tolv insläppta i halvtid och rejäl poängchans sett till försvars- och målvaktsspelet. 28 insläppta i andra och utklassning.
Vad hände, Rimbo?

Annons

I den första halvleken gjorde Rimbo elva mål. På 35 avslut.

24 avslut resulterade alltså av olika anledningar INTE i mål.

Då hjälper det inte att försvars- och målvaktsspelet av Andreas ”Ante” Mattsson är strålande.

Där fick Rimbo sin chans, men laget tog den inte utan regerande svenska mästarna Drott, som i år hackat rejält i seriespelet, kunde i andra fullkomligt köra ifrån Rimbo.

Hur kan det bli en sådan skillnad på två halvlekar?

– ”Ante” var jävligt bra i första, men vi drog inte dit lägena framåt, vi måste det om vi ska vinna matcherna, säger Rimbos tränare Dick Tollbring.

En tät första halvlek blev redan i inledningen av andra rena ”vilda västern”.

På sex minuter hade 12–11 förvandlats till 18–16.

– I andra är det precis tvärtom, då får inte ”Ante” träff alls i målvaktsspelet och försvarsspelet är sämre, säger Dick Tollbring. Då spelar det ingen större roll att vi sätter lägena lite oftare framåt. Jag vet inte varför det blir så där, om vi tröttnar eller vad det är.

Drott gjorde några miniryck under första halvan av andra halvleken, men Rimbo bet tillbaka och det var först efter 16 minuter, då Drott gjorde 25–21, som det kändes avgjort.

– Jag tog en time out då och gick från 6-0- och 5–1-försvar till 3–3 och det slog helt fel, säger Dick Tollbring. Plötsligt satte Drott allt. Vi kanske skulle stått kvar med försvaret, men jag vill göra nåt, jag vill chansa lite och den här gången blev det fel.

Förlusten känns ändå lite onödig, om man nu kan säga så när laget förlorar med sju bollar.

Men när Drott i den första halvleken missar fem(!) straffar i rad, måste Rimbo ta chansen.

I stället lyckas laget inte alls ta vara på möjligheterna och man låg ändå under i halvtid, bland annat beroende på de 24 missade avsluten.

– Ja, det är alldeles för dåligt av oss.

En ledning med 3-4 bollar hade inte känts ologisk?

– Vi borde haft ledningen med 6-7 bollar enligt mig, säger Dick Tollbring.

Målbäst (10 mål) i Rimbo blev Endrit Abdullahi, som tillsammans med Joel Nilsson var bäst framåt enligt Dick Tollbring.

Endrit Abdullahi:

– När ”Ante” är så grym som han är i första är det riktigt dåligt att vi inte är bättre framåt, säger han. Vi gör en okej första halvlek, men inte mer. I andra är allt bara bedrövligt och vi har ingen koll alls i försvaret. Jag vet inte om vi blir trötta eller vad det är.

Det är en rejält besviken Abdullahi som väntar på den sena bussresan hem till Rimbo från Halmstad.

Om sin egen insats och sina tio mål säger han:

– Jag skiter i hur många mål jag gör när vi förlorar. Det handlar bara om att vi måste börja vinna matcher nu, bara det.

Närmast står Redbergslid hemma i Rimbo på menyn nu på torsdag.

Vad tar Rimbo med sig dit från den här matchen?

– Försvarsspelet från första halvleken, säger Dick Tollbring. Sedan är det bra att vi får tillbaka ”Jeffen” (Jeff Tollbring) från avstängning så vi slipper slita så hårt på några få spelare på nio meter.

POVE PERSSON

Matchen

Rimbo HK        31 (11)

HK Drott           38 (12)

Drotts mål: Albin Stenberg 9, Anton Halén 9, Henrik Olsson 6, Jesper Adolfsson 5, Philip Stenmalm 4, David Löfgren 3, Viktor Hallén, Jesper Linnèll.

Rimbos mål: Endrit Abdullahi 10, Fredrik Johansson 6, Jerry Tollbring 4, Joel Nilsson 4, Ken Tollbring 3, Johan Lundgren 2, Tobias Lindberg, Jonas Andersson.

Publik: 589.