Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmen för giftassugna

Sri Lanka har länge varit ett favoritland för par som vill gifta
sig utomlands. Men ett nytt land har nu intagit förstaplatsen över
romantiska platser att knyta hymens band på.

Annons

I åtta år har Sri Lanka legat i topp över länder att gifta sig i. Men nu är det ett annat land som flest kärlekspar väljer - Mauritius. Det uppger resekoncernen Kuoni, dit bland andra Apollo hör. Sri Lanka hamnar dock på en andraplats, många väljer destinationen för möjligheten att kombinera lyxiga stränder med kulturrundturer. På tredje plats kommer USA, som blivit allt mer populärt de senaste åren.

-Det kan bero på mängden av valmöjligheter, från karismatiska New York till glittriga Las Vegas, säger Mark Duguid vid Kuoni, uppger Travel Mail.

Karibien hamnar också högt på önskelistan, fyra och femma ligger St Lucia respektive Antigua. Thailand, Barbados och Mexiko är andra favoriter.

Maldiverna på smekmånaden

Men medan par helst gifter sigpå Mauritius är det till Maldiverna flest reser på smekmånad.Även här hamnar Sri Lanka på andra plats, följt av Förenade Arabemiraten.

-Förra året gjorde vi en undersökning om smekmånaden och upptäckte att par fortfarande vill ha drömmen om de romantiska stränderna. Men de lutar också mot en mer aktiv, kulturell och autentisk erfarenhet, säger Sheena Paton vid Kuoni.

Thailand kommer på fjärde plats och Mauritius på femte när det kommer till smekmånader. Här återfinns också det enda europeiska landet på listan: Italien hamnar på tionde plats.