Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doug Seegers hemliga konsert på fängelset

Doug Seegers tjuvstartade Sverigeturnén med en hemlig maratonspelning på Norrtäljefängelset. Under helgen bodde han på Åtellet i Norrtälje.

Annons

Doug Seegers besök i Sverige har varit omgivet av hemlighetsmakeri. Trycket är stort på Seegers inför turnén och hans skivbolag har starkt begränsat kontakterna med media inför premiären på Skebopuben nästa vecka. Men redan i söndags hade Seegers smygpremiär med en maratonspelning på Norrtäljefängelset.

– Han spelade hela dagen, från tio till sjutton, det var fantastiskt, säger Norrtäljebon Björn Pettersson, som bokat Seegers Sverigeturné.

Björn Pettersson brukar ordna spelningar på fängelset med sina artister, den här gången var gensvaret ovanligt stort.

– Ja, det var jätteuppskattat.

Anders Ekström, pressansvarig på Norrtäljeanstalten, håller med.

– Det var väldigt trevligt och uppskattat av både personal och intagna.

Som de flesta säkert vet är Doug Seegers den hemlöse gatumusikern som slog igenom i tv-programmet Jills veranda med låten Going down to the river.

I torsdags kom han till Sverige för sin sommarturné med ett 60-tal konserter. Han har bott på Åtellet i Norrtälje över helgen och synts här och där i stan.

– Det har varit lugnt och skönt, vi har ordnat en del praktiska saker och snackat med folk, säger Björn Pettersson.

Under helgen passade de bland annat på att köpa kläder på Röda korsgården.

– Det var en mycket trevlig man, jag följde med honom ner så att han kunde titta igenom alla våra kläder. Sen gjorde jag en smörgås åt honom. Han ville ha ”egg and cheese”, ägg och ost, inte svensk kaviar, det tyckte han var otäckt, säger Marit Lidfeldt, ordförande i Röda korset Norrtälje.

Nu har Doug Seegers åkt vidare till Stockholm, där han ska tillbringa några dagar.

– Han tyckte att det skulle bli kul att komma in till en större stad, han är ju från New York från början , säger Björn Pettersson.

Därefter reser han vidare till Östersund, där han ska repa inför måndagens turnépremiär på Skebopuben.

Där ger Doug Seegers fem utsålda konserter tillsammans med Ellen Sundberg band och gitarristen Jerry Miller, som brukar spela med Eileen Jewell.

De båda första konserterna är stängda för media. Inga recensenter kommer att släppas in, enligt Björn Pettersson.

– De måste få möjlighet att spela ihop sig ordentligt, man kan se det som ett genrep.