Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doug Seegers har turnépremiär på Skebopuben

Doug Seegers inleder sin Sverigeturné med tre spelningar på Skebopuben. – En jättegrej för oss, säger Rolf Hedin.

Annons

Det är inte ofta Skebopuben är värd för en världspremiär. Men i sommar är det dags. Den 11 juni har Doug Seegers, från Jills veranda, premiär på sin Sverigeturné i lilla Skebobruk. Därefter blir det ytterligare två konserter på puben.

– Vi har varit lyckliga nog att få den första spelningen i landet, säger kulturföreningens artistbokare Rolf Hedin.

Askungesagan om den hemlöse Doug Seegers har fått stort genomslag i Sverige i vår. Den 62-årige sångaren dök upp i ett avsnitt av Jills veranda, där Jill Johnson och Magnus Carlson från Weeping Willows träffade honom i Nashville. De fastnade för hans röst och spelade in låten Going down to the river i Johnny Cashs gamla studio. Succén blev omedelbar.

Rolf Hedin blev lika berörd som många andra.

– Jag kände direkt att det här är ju bra, det var magkänsla direkt, säger han.

Efter tv-serien blev det bestämt att Doug Seegers ska spela i Sverige i sommar. Som NT tidigare berättat bokas turnén av Norrtäljebon Björn Pettersson på Rootsy Live. Han ser Skebopuben som rätt plats för turnépremiären.

– Det blir helt perfekt, bästa sättet att starta det här. Vi kommer att repa i Norrtälje och kan smyga igång turnén med spelningar flera kvällar i rad i mindre skala, säger Björn Pettersson, som räknar med att Doug Seegers kommer att bo i Norrtälje.

Doug Seegers kommer att spela tillsammans med Ellen Sundberg band, både på Skebopuben och under den fortsatta turnén.

– Hon spelar också i americanastil och har blivit väldigt hajpad efter sitt album Black Raven, säger Rolf Hedin.

Kulturföreningen har haft ett långvarigt samarbete med Björn Pettersson och ofta bokat Rootsys artister, med namn som Eilen Jewell och Chip Taylor.

– Det är en liten och intim miljö, vi brukar få artisterna att trivas, säger Rolf Hedin.

Han ser fram emot konserterna med Doug Seegers, där biljetterna säljs via föreningen.

– Alla slås ju av den röst Doug Seegers har, men jag vet väldigt lite om honom. Det spännande blir att höra hur han låter på en hel konsert.

Björn Pettersson räknar med ett 40-tal konserter under sommarens turné, med både mindre spelningar och festivaler på programmet. Intresset är på topp.

– Det blir bara värre och värre, det är en snöboll som börjat rulla. Jag kan knappt gå ut på stan längre.

Premiären blir på Skebopuben den 11 juni, konserten följs av ytterligare två spelningar den 12 och 13 juni. Biljetterna säljs via Skebobruks kulturförening.