Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dominansen på JSM – sex medaljer till Häverödals SK

I helgen avgjordes säsongens första SM-tävlingar i skidskytte i Östersund.
Häverödals SK fanns på plats med sju aktiva och det kom att bli en mycket lyckad helg. Sex medaljer och elva topp-tio placeringar fick man med sig hem.

Annons

Tävlingarna inleddes på fredagen med distanslopp och i D16-17-klassen togs, precis som i fjolårets masstartslopp , samtliga medaljer av åkarna Häverödals SK. Erika Österman var snabbast över mållinjen, 1:05.6 före Lisa Melén-Olsson.

SE ÄVEN: Hon vann NT-sportens ungdomsstipendium

Alva Sköld hade en tung dag på skjutvallen med fem bom i sista ståskyttet. Men efter snabb åkning i spåret blev det ändå en tredjeplats för Sköld, två minuter bakom Melén-Olsson.

Under lördagen väntade en masstart, som slutade med två nya medaljer för HSK. Alva Sköld revanscherade sig något från fredagens distans och tog hem guldet, 22,6 sekunder före Julia Johansson från Anundsjö. Lisa Melén-Olsson slutade trea och Erika Österman blev sexa.

LÄS ÄVEN: Erika Östermans styrkebesked – tillbaka på topp efter knäskadan: "Påverkas inte"

Helgen avslutades med en stafett över 3x6km på söndagen och återigen fick andraårsjuniorerna från Häverödal kliva högst upp på pallen. Alva Sköld inledde på första sträckan och efter två straffrundor och fem extraskott växlade hon som trea.

Erika Österman klarade sig utan straffrundor och växlade i ledning, en dryg minut före I21 IF:s Viktoria Karlsson. Lisa Melén-Olsson drog på sig två straffrundor i det sista skyttet, men kunde ändå åka in som etta – 1,22 före tvåan.

LÄS ÄVEN: Lisa Melén-Olsson om att bo med systern: "Det känns jättebra – men kan vara lite jobbigt"

Efter helgens tävlingar, där distans- och masstartsloppen ingår i Swecupen, leder Alva Sköld D16-17-klassen på 103 poäng, före Lisa Melén-Olsson på 96. Erika Österman ligger fyra med 86 poäng.

Övriga HSK-resultat på SM

D20-21

Cordelia Melén-Olsson: 4:a i distans, 7:a i masstart (leder klassen i Swecupen)

H16-17

Sebastian Norr: 12:a i distans, 12:a i masstart (19:e i Swecupen)

Hampus Claesson: 15:e i distans, 11:a i masstart (18:e i Swecupen)

H14-15

Isak Österman: 5:a i masstart (tävlade endast lördag)