Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döme och Norrtälje IK går skilda vägar

Klubben har inte råd att behålla den framgångsrika tränaren.

Annons

I november 2011 blev Robert Döme assisterande tränare i Norrtälje IK. Säsongen efter tog han över som tränare för både klubbens a- och J18-lag.

Nu är slovakens tid i NIK över. Döme lämnar, av ekonomiska skäl.

– Robert har gjort det fantastiskt bra, han har på två år gjort det som behövts göra och inlett något bra. Nivån i klubben har höjts, säger Karl Tigerhielm.

– Samtidigt kostar det att ha en heltidsanställd tränare på hans nivå. Så vi är tvungna av ekonomiska skäl, för att inte dränera föreningen för mycket, säger Karl Tigerhielm.

Under Dömes tid i NIK har bland annat a-laget nått alltrean och J18-laget tagit klivet från division 2 via division 1 till högsta serien, J18 Elit. Och om han själv hade fått bestämma hade han stannat i Roslagen.

– Jag hade velat fortsätta om situationen varit en annan. Men det här är nog det bästa för klubben. Man måste förstå och respektera klubbens existens.

Hur känns det att du och klubben går skilda vägar?– Det är blandat. När man jobbar i en klubb blir man involverad med många personer. Både barn och vuxna. Det är inte perfekt att lämna en plats där du uppnått framgång.

– Junior- och a-lagsspelarna kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. De har varit väldigt roliga att arbeta med. Vi skrev historia med juniorlaget och a-lagsspelarna har blivit mer professionella i sin syn på hockey.

Till nästa säsong startar NIK upp ett J20-lag. Just nu pågår arbetet med att tillsätta tränare till klubbens a- och juniorlag. Förmodligen blir det en tränare för a-laget och två andra för juniorlagen.

– Det är tråkigt att Robert lämnar, men det är ingen panik. Vi för diskussioner med några tränare just nu, säger Karl Tigerhielm.