Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för att ha smugglat cigaretter

Gömde 28 760 cigaretter i bilen. 

I början av juni greps en man i 30-årsåldern av tullen i Kapellskärs hamn efter att ha försökt smuggla en större mängd cigaretter in i Sverige.

Tullen hittade bland annat 28 760 stycken vitryska cigaretter i mannens bil som han inte hade anmälts till tullbehandling. Den sammanlagda summan skatt för cigaretterna har uppgått till över 50 000 kronor.

Han försökte även smuggla in 1 400 litauiska cigaretter med en sammanlagd skatt på cirka 2 500 kronor. Den stora mängden smuggelgods ska ha legat gömd i olika lönnutrymmen i fordonet. Mannen, som är litauisk medborgare har uppgivit att cigaretterna till viss del var avsedda för eget bruk.

Det har också framkommit att merparten av cigaretterna var avsedda att säljas i Norge bland annat till mannens arbetskamrater.

Norrtälje tingsrätt har nu dömt mannen till en månads fängelse för olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor och tullbrott.