Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dom klar för klippta hundöron

Kvinnan tyckte att det var snyggt. Därför valde hon, trots att hon visste att det var förbjudet, att låta en bekant klippa av öronen på sin blandrasvalp av Bullterriertyp.

Annons

När hon sedan hämtade hem hunden mådde den illa och kräktes. Kort efteråt svullnande också såren vid hundens öron upp, men kvinnan kom sig aldrig för att söka veterinär.

Att valpen fått öronen kuperade uppdagades när polisen gjorde hembesök hos 26-åringen i ett annat ärende. Kvinnan åtalades och har nu dömts för djurplågeri .

Förra våren dömdes kvinnan för att ha agerat chaufför åt en stöldliga som gjort flera inbrott i sommarstugor i Norrtäljetrakten. Straffet den gången blev skyddstillsyn och Norrtälje tingsrätt har nu beslutat att det straffet även ska omfatta djurplågeriet mot valpen. Hunden har redan omplacerats hos en ny ägare.