Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dom klar för kidnappning av pappa

I november åkte en 33-årig man hem till sin pappa i Åkersberga i jakt på pengar till droger. Beväpnad med en yxa slog han sig in i bostaden där pappan sov.

Annons

Pappan fick ett slag i huvudet med yxans baksida innan han tvingades att åka med till flera bankomater för att ta ut pengar. Tidvis tvingades fadern att åka instängd i bilens bagageutrymme. Den 33-årige mannen var vid brottstillfället bosatt i en sommarstuga i Bergshamra.

Han greps kort efteråt och har suttit häktad sedan i december. Vid en husrannsakan i sommarstugan hittade polisen även 116 gram cannabis. Under polisutredningen har mannen genomgått en rättspsykiatrisk utredning men då han inte bedöms vara psykiskt sjuk, har han nu dömts till fängelse i ett år och fyra månader för bland annat grov misshandel, olaga frihetsberövande, olaga tvång och hemfridsbrott.

Mannen ska även betala 67 700 kronor i skadestånd.