Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djurens Rätt ser våld och hot som oacceptabelt

Djurens Rätt bildades 1882 och har i dag närmare 50 000 medlemmar i Sverige. Vi arbetar med demokratiska metoder för att djurs liv ska värderas högre.

Bland våra cirka 50 anställda finns etologer, biologer, statsvetare och så vidare. Vi samtalar med politiker om våra frågor, vi bjuds in till diskussioner av myndigheter, vi samarbetar med stora företag som vill gå före i djuretiska frågor, vi granskar kommuner och ordnar mässor som lockar tusentals deltagare. Listan kan göras mycket längre.

Jag blir därför väldigt besviken när ledande folkvalda politiker felaktigt blandar ihop oss med organisationer som inte delar Djurens Rätts värdegrund. Det är allvarligt.

Vi håller med om att all form av hot och våld är helt oacceptabelt. Vi kan inte på något sätt se att det gynnar vår eller djurens sak att detta sker.

Vi utesluter inte att debattörerna har gjort ett misstag när de nämnde oss i deras artikel, det kan hända alla. Därför bjuder vi också in debattörerna till oss där vi kan berätta mer om vår verksamhet - och vad folkvalda kan bidra med för att säkerställa ett bättre djurskydd.

Sebastian Wiklund, enhetschef politiskt arbete, Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel