Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Direktflyg viktigare än pris

Kort flygtid är en central aspekt när svenskar väljer resa.
Nästan hälften anger direktflyg som den viktigaste parametern -
till och med före billiga biljetter.

Annons

Att komma fram snabbt är något av det allra viktigaste för dem som ska ut och resa, det visar en Novusundersökning, gjord på uppdrag av Ticket. Där svarar 49 procent av svenskarna att direktflyg är viktigast när semestern ska bokas.

-Fler är villiga att betala några hundralappar mer för ett direktflyg än att ta den billigaste flygbiljetten med flera byten och långa transittider, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på företaget.

Näst viktigast är att slippa långa väntetider vid mellanlandningar, något som 37 procent svarar. I det här fallet definieras allt över tre timmar som länge. Lika viktigt är att få sitta bredvid vårt resesällskap, även det prioriteras av 37 procent.

Väljer lokala flygplatser

Andra faktorer som påverkar valet av resa är huruvida det finns avgångar från lokala flygplatser, det är något som 28 procent tycker är viktigast.

-Resorna med lokala avgångar är även de som bokas tidigast och som går åt snabbast, säger Maria Gertell.

Priset styr alltså inte så mycket som man kan tro för många resenärer. Att biljetten är så billig som möjligt kommer på femte plats över prioriterade faktorer, viktigast enligt 27 procent av resenärerna.

Sammanlagt svarade ett riksrepresentativt urval av 1 308 personer. (TT)