Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detta hus lockar flest klick på Hemnet

Här är hela listan över de mest klickade objekten i Norrtälje kommun på bostadssajten Hemnet.

Ett fritidshus för 1,1 miljoner kronor i Norrbyggeby norr om Rånäs. Annonsen med det röda timmerhuset lockade 871 unika besökare förra veckan . Huset har fem rum och är byggt 1990. Tomten är nära tre tusen kvadratmeter. Förstaplatsen på klicktoppen i kommunen förvånar Arja Joelsson, mäklaren som förmedlar huset.

– Jag har inte fått några bud alls på den fastigheten, säger hon.

Mäklaren tror att bilderna i kombination med det låga priset fått många att besöka sidan.

– Det är ett stort och gediget timmerhus som ser fint och välskött ut. Sedan misstänker jag att intresset svalnar när spekulanterna ser var det ligger, säger Arja Joelsson.

Det är ingen överdrift att säga att Norrbyggeby är avsides. Den lilla byn ligger i skogen, sex kilometer norr om Rånäs och lika långt från allmänna kommunikationer. Arja Joelsson har haft andra försäljningar i samma område och hennes erfarenhet är att de brukar gå trögt.

– Det är en bit att ta sig om man ska pendla, säger hon.

Nuvarande ägarna har tidigare bott där permanent. Men på senare år har den hundra kvadratmeter stora kåken, som är rustad för åretruntbruk, använts som fritidshus. En annan förklaring till de många klicken är att fastigheten i Norrbyggeby bara legat ute på sajten någon vecka, tror Arja Joelsson.

Nyheter lockar. Andra objekt som väcker stort intresse är fritidshus med hög standard, villor i centrala Norrtälje och bostadsrätter, enligt Joelsson.

– Lägenheter går allra lättast att sälja just nu medan villor på landet kan ta väldigt lång tid, säger hon.

Ytterligare två objekt i kommunen hade över 800 unika besökare förra veckan: Ett fritidshus i Västanvik, Rådmansö, för 550 000 kronor och en villa på Väsbylundsvägen, en halvmil från Rimbo, för nära 1,5 miljoner kronor.

Hemnet startade 1998 och ägs av mäklarbranschen. Det är landets största webbplats för bostadsannonser. Varje vecka gör fler än 900 000 besökare sammanlagt över två miljoner besök på sajten för att leta bostad och följa prisutvecklingen.

– Många drömmer sig bort via Hemnet, säger Moa Jegers, pressansvarig på Hemnet.

De mest klickade objekten i landet har väsentligt högre besökssiffror än de som återfinns på Norrtäljes topplista. Billiga hus i populära områden och fastigheter som ”sticker ut” tilldrar sig störst intresse.

– Exklusiva hus, bilder på ovanlig inredning, rekordhöga utropspris och egna öar är typiska saker som lockar, säger Moa Jegers.

Flest unika besökare på Hemnet vecka 41

1. Fritidshus, Norrbyggeby, Rånäs (1,1 miljoner kronor)

2. Fritidshus, Västanvik Rådmansö (550 000).

3. Villa, Väsbylundsvägen, Rimbo-Rö (1 495 000)

4. Fritidshus, Granby, Rånäs (895 000)

5. Villa, Ankarvägen, Kvisthamra, Norrtälje (4,2 miljoner)

6. Fritidshus, Köpmanholm, Yxlan (3 750 000)

7. Lantbruksgård, Ortalalund, Väddö (3 miljoner)

8. Villa, Uppveda, Vätövägen (2 895 000)

9. Fritidshus, Rörvik norra, Väddö (3,2 miljoner)

10. Bostadsrätt, Götgatan, Grossgärdet, Norrtälje (1 495 000)

Källa: Hemnet