Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Detta är inte acceptabelt”

Ros korttidsboende har inlett en utredning om bristerna vid vården av Rut Blomberg. Även Norrtälje sjukhus medger att fel har begåtts. 

Annons

Ingmar Zachrisson, chefläkare vid Norrtälje sjukhus, och Jan Blomkvist, verksamhetschef på Ros korttidsboende, ser allvarligt på anmälningarna mot verksamheterna. I ett mejl svarar de på NT:s frågor.

”Något har brustit när det gäller hennes vårdtid på Ros korttidsboende. Exakt vad kan vi inte svara på i nuläget, en utredning i ärendet är påbörjad, men det som beskrivs är inte acceptabelt, och ska aldrig behöva hända” skriver Jan Blomkvist.

Ingmar Zachrisson konstaterar att han inte får uttala sig om enskilda patienter: ”Men naturligtvis har något brustit/felbedömts i något led när en patient behöver amputeras två gånger.”

Enligt honom är det flera faktorer som påverkar var på benet en läkare väljer att amputera: ”Kanske vill man öka möjligheten att bära en protes på ett bra sätt, och försöker då med att inte göra en amputation så högt upp som man måste göra för att vara 100 procent säker på en bra läkning av amputationssåret.”

Han bekräftar att sjukhuset saknat hudläkare under korta perioder. Anledningen är rekryteringsproblem.

I övrigt tycker han att sjukhuset har tillräckliga resurser för att ge en patientsäker vård, men han skulle ändå gärna se en ökad bemanning.