Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det vill S satsa på i årets val

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna i Norrtälje lyfter fram klassiska ämnen i sitt handlingsprogram inför höstens val.

Annons

Norrtälje kan bättre! Det är titeln på programmet som presenterades av gruppledaren Ulrika Falk och lokale ordföranden Olle Jansson på torsdagen.

Socialdemokraterna vill förankra politiken hos medborgarna och har hittills genomfört cirka 3 000 av 8 000 planerade samtal med kommuninvånare.

– De mötena visar att vi gör rätt när vi prioriterar skolan, jobben, vården och bygget av nya hyresrätter, säger Olle Jansson.

S vill permanenta Tiohundraprojektet, vårdsamarbetet med landstinget. Partiet går även till val på att minst 450 bostäder, varav 150 hyresrätter, ska nyproduceras varje år kommande mandatperiod. Skolan är en annan viktig punkt.

– Kunskapsresultaten har gått tillbaka de senaste åren. Fler lärare behövs, säger Ulrika Falk.

En utveckling av skolan och utbildningsnivån är nödvändig om Norrtäljeföretagen ska kunna rekrytera personal med rätt kompetens, enligt S. Tillväxt i hela kommunen är ett annat krav.

– Olika orter har olika förutsättningar. Satsningar i Norrtälje, Hallstavik, Rimbo, Älmsta och andra mindre orter gynnar hela kommunen, säger Ulrika Falk.

Några viktiga punkter för S

Mer personal i vård och omsorg.

Medborgarkontor och nytt badhus i Hallstavik.

Intensifiera kommunens jämställdhetsarbete.

Förbättra trafiksituationen i och kring Rimbo.

Återinför enhetstaxan inom SL:s kollektivtrafik.

Nya gång- och cykelvägar.

Öronmärk cirka en procent av kommunens driftbudget för miljöprojekt.

Minst 20 nya lärare i årskurserna F-3.