Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det kommer bli en kvalmatch"

Önnereds tränare Christer "CK" Karlsson om bottenfinalen mot Rimbo HK.

Rimbo HK är inte ensamt om att bara ha plockat en poäng i elitserien. Även Önnered har haft det exakt lika tungt. På söndag möts lagen i en bottenfinal.

– Poängskörden är för dålig efter så här många omgångar, säger Önnereds tränare Christer ”CK” Karlsson vars lags enda poäng kom borta mot Hammarby i oktober.

Varför har Önnered bara tagit en poäng hittills?– Jag lärde mig något när jag gick upp i elitserien med Wasaiterna för några år sedan. Man ska inte underskatta rutin.

– Förra året vann vi nästan alla jämna matcher, i år när det är jämnt får vi stryk. Det är inte av en händelse vi förlorar, utan motståndaren har något som vi inte har. Vi spelar i elitserien, men är inget elitserielag ännu. Vi är någonstans mittemellan allsvenskan och elitserien.

Önnered på bortaplan är allt annat än en önskemotståndare för Rimbo. Sedan säsongen 2010/2011 har lagen mötts åtta gånger, varav fyra i Göteborg. Rimbo har förlorat tre och en match har slutat oavgjort. På hemmaplan har dock Rimbo vunnit tre och förlorat en.

Senast lagen möttes, i våras, handlade det om kvalserien till elitserien och ”CK” tror på en liknande matchbild på söndag.

– Det blir en kvalmatch även om det är tidigt på säsongen. Läget är prekärt för bägge lagen. Man påminns hela tiden, i medier och tabeller, om att vi bara har en poäng. Jag längtar så in i helvete efter en seger.

Matchguide

Vad: Önnered–Rimbo HK i herrarnas elitserie.

När: Söndag, 8/12.

Var: ÖHK-hallen, Göteborg.

Rimbo

Läget i lagen:har full trupp, Jonathan Widgren och Andreas ”Ante” Mattsson står i mål.

Önnered saknar långtidsskadade Daniel Komayesh (båtben) och Marcus Tobiasson (axel).

NT tippar: 35–34

Så följer du matchen: Via NT-sportens webbradio som sänder matchen live. Surfa in på norrteljetidning.se/sport