Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här händer på sportlovet

Nu börjar sportlovet och NT har listan över det mesta som händer.

Annons

På måndag börjar sportlovet. Men redan i eftermiddag blir det stor tjuvstart på lovet.

– Då bjuder vi in till Vintercirkus i Kvisthamrabacken, säger Mats Engström, friluftsansvarig på kommunen.

Mellan klockan 15 och 22  under fredag den 21 februari, blir det massor av aktiviteter: skidåkning, snowboard, pulkarace och rodel. Allt uppbackat av en DJ i backen, levande musik och två stora fyrverkerier.

– Eldshowerna smäller vi av klockan 17 och 21, berättar Mats Engström.

Rodel kräver egentligen en egen preparerad bana. Här följer man väl inte alla grundregler, men alla som vill får känna på hur det känns att åka i en rodelkälke. Friluftsfrämjandet är samarbetspartner. Det är gratis entré.

Dagen till ära är liftkortet också extra subventionerat. I stället för 80 kronor, kostar ett heldagskort 30 kronor om man har medlemskort för Ung Fritid.

Hittills har vintern och snön lyst med sin frånvaro men den konstpreparerade snön i Kvisthamrabacken kommer att räcka hela veckan ut.

– Ingen fara, lovar Mats Engström. Nu finns det en snögrund i backen. Den kommer garanterat att räcka hela lovet.

Urval av det som händer

Kvisthamrabacken har öppet 11-16 i helgen och 10-17 på vardagarna. Fredagen den 21 februari har backen öppet 15-22 under Vintercirkus.

Brännäsgården har OS-tema med egna tävlingar mellan klockan 14-21, mån, tis, tors. Den som varit med i fyra grenar får vara med på övernattning på fredagen.

Bli detektiv för en dag. Barn mellan 7-12 år får vara med och lösa ett knivigt fall. Hallstaviksbibliotek: måndag klockan 13. Rimbo bibliotek: tisdag klockan 13. Väddö bibliotek: onsdag klockan 13. Norrtälje stadsbibliotek: torsdag och fredag klockan 13.

U-Huset i Norrtälje. Tisdag: filmtema, onsdag: Wintergames på Xbox, torsdag: frågetävlingar och fredag: musikkafé.

Fritidsgården Punkten i Rimbo. Tisdag: pizzabakning, onsdag: resa till Laserfortet, samling kl 8.30 på Punkten, kostnad 200 kronor och medtag matpengar, fredag: filmkväll.

Tickstabanan i Rimbo. Sportlovsracing lördag och söndag 1-3 mars för dig mellan 14-20 år, kostnad 1 000 kr.

Hallstavik Gallerian. Tisdag: skridskoåkning på IP. Onsdag: isflaksträning i simhallen. Torsdag: jaktsimulator, prova att skjuta lerduvor digitalt. Fredag: filmkväll.

Älmsta Draget. Måndag: Ålandsresa. Tisdag: badresa till Fyrishov och filmkväll. Torsdag: skidresa till Kungsberget, 500 kr.

Bergshamra Skutan. Tisdag öppet mellan 18-21. Fikakväll med semlor. Torsdag öppet i gympan 17-18.30.