Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det handlar om politisk ovilja

Det visade sig vara skrämmande ont om politisk vilja när kommunstyrelsen behandlade försäljningen av Singö skola. Nu avslutar Moderaterna och Liberalerna förhandlingarna med Singö utveckling. Bino Drummond och Robert Beronius säljer skolan till den som erbjuder högst pris i kombination med bäst medborgarnytta.

Anmäl text- och faktafel

Skolan kommer alltså att gå till den köpare som kommunalrådsduon Bino Drummond och Robert Beronius tycker gör den snyggaste multiplikationen av kronor och fagert tal om bygdens behov.

I politik är allt möjligt – eller omöjligt. Som om alla år av lokalt engagemang för Singö skola inte vore uttryck för bygdens egen kraft och önskan att påverka utvecklingen. Nej, nu ska eldsjälarnas iver och de lokalt förankrade utvecklingsidéerna värderas och i konkurrens jämföras med andras idéer och alternativa visioner. Och slutligen kommer affären att avgöras av priset i kronor.

”Fake news” – nej inte alls, det är rena rama sanningen! Det handlar om politisk ovilja.

Lena Svenonius, Björkö

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel