Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det bästa är att se barnen utvecklas"

Jan Nylin är 51 år och började sin ledarkarriär som fotbollstränare för damlaget i Häverödals SK. Sedan 1989 har han dock varit verksam i Hallsta IK.
– Jag har jobbat med idrott i hela mitt liv, säger han.

Jan Nylin har varit ledare för Hallstas a-Iag i fotboll sammanlagt tio säsonger och under tiden har han även hunnit med att vara ungdomstränare, både inom ishockey och fotboll. Ett tag var han till och med lagledare för båda sina två söners respektive lag samtidigt.

– Ja när de var yngre blev det så att jag tog hand om båda lagen, säger han.

Hans två söner Alexander och Jonathan har blivit skjutsade otaliga mil till träningar och matcher.

– Jonathan spelade ishockey i Arlanda Wings i två säsonger så visst blev det en hel vändor till Märsta, säger han.

Hans ledord är att stötta och att inte att driva på.

– Det finns många föräldrar som vill göra sin egen karriär genom barnen för att de själva inte lyckades som yngre. Drivet måste barnen ha själva, men uppbackningen kan man som förälder bidra med.

– Det gäller att stötta och skapa förutsättningar, säger han.

Vilket var något som hans föräldrar tog vara på när han själv en gång behövde skjuts till träningarna.

– Mina föräldrar var väldigt engagerade och skjutsade mig och min bror när vi var små. Men de var nog inte riktigt lika tokintresserade av idrott som jag är men de ställde alltid upp, säger han.

Det som får Jan att lägga ner all denna tid på egna och andras barn är den personliga utvecklingen, och då menar han inte sin egen.

– Det bästa är att se dem utvecklas och ha kul, säger han.