Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Den här gången lyckades jag faktiskt bara njuta"

I går var det två dagar efter skrällen i Parken då Rospiggarna vann elitseriepremiären mot storfavoriten Elit Vetlanda.
– För första gången har jag bara kunnat njuta en dag, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

”Som en välregisserad film”. Så beskriver Teurnberg elitseriepremiären mot Elit Vetlanda i tisdags som slutade med en skrällseger för Rospiggarna med två poäng, 46–44. Matchen avgjorde först i det sista heatet.

– Det är som en dröm. Det här var en start som jag drömt om sedan i vintras. Att vi skulle få vinna och avgöra just i sista heatet.

Och det där med att Teurnberg har tillåtit sig att njuta av den succéartade comebacken i elitserien är större än man kan tro.

– Jag är en så målinriktad människa att jag alltid direkt efter en match brukar börjar fokusera på nästa. Men den här gången lyckades jag faktiskt bara njuta. Men samtidigt är jag fullt medveten om att det här bara var en match och att det återstår tretton, men det kunde inte börja bättre i alla fall.

3 615 åskådare runt banan?– Fantastiskt och det betyder hur mycket som helst. Jag vet av erfarenhet att det normalt är svårt att få folk till premiärer, men när nu så många kom och matchen utvecklades som den gjorde så blir det väldigt värdefullt.

– Förhoppningsvis blev de som såg på nöjda och kommer tillbaka och kanske lockar de i sin tur med sig några fler. En drömstart som sagt.