Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstration för att få behålla småskolorna

Trots att S-C-MP-styret ser ut att få igenom sitt förslag om att stänga skolor ger många inte upp.

Annons

I och med att Moderaterna stödjer S-C-MP-styrets förslag om att stänga tre aktiva småskolor, tre aktiva högstadier och Singö och Närtuna skolor där ingen undervisning bedrivs, är saken i princip avgjord. Det trots att ärendet slutgiltigt ska avgöras i kommunfullmäktige den 20 juni.

Det finns de som vägrar att ge upp. På Rådmansö skola, som kan bli av med sitt högstadium, samlar eleverna in namnunderskrifter för att protestera. Dessa ska överlämnas till kommunen under veckan som kommer.

Sedan förslaget kom har det påbörjats en kampanj för folkomröstning om glesbygdsskolorna. För att få till stånd en lokal folkomröstning krävs namnunderskrifter från tio procent av den röstberättigade befolkningen.

-Vi har många listor ute. Hittills har vi fått drygt 2000 namnunderskrifter. Vi skulle behöva ungefär 5000, säger Daniel Toresson, från Björkö, som tillsammans med sin fru Denise Duinker Toresson, startat en Facebook-sida för att få ut sitt budskap.

På lördag den 18 juni blir det en demonstration mot nedläggningsförslaget. Kl 13 är det samling vid Ica Flygfyren. Därefter tågar man till Societetsparken. De partier som är kritiska till förslaget är också inbjudna.

-Stödet är stort, men det gäller att folk engagerar sig, säger Daniel Toresson.

Annons