Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Decimerat Riala föll på bortaplan

Riala spelade vårsäsongens sista match under onsdagskvällen, men fick inte kröna en bra säsongsstart med ännu en seger. Enköping vann med 2–1 efter att Riala bland annat fått ett bortdömt mål och en spelare utvisad.

Annons

Riala har inlett den här säsongen starkt. Inför gårdagens möte borta med Enköpings IS (sista matchen inför sommarlovet) hade laget vunnit sex av nio matcher och bara förlorat en.

Men tyvärr fick Riala avsluta vårsäsongen med en förlust. Efter 1–1 i halvtid avgjorde Enköping med drygt kvarten kvar sedan Riala passat fel på egen planhalva. Dessförinnan hade Riala fått ett bortdömt mål (Daniel Bengtsberg) och mittfältaren Philip Wahlgren utvisad efter två gula kort.

– Jag brukar ofta prata mer om prestationen än resultatet, och under förutsättningarna tycker jag att vi gör det bra, säger tränaren Samuel Carlsson och syftar på att laget saknade fyra viktiga spelare ur startelvan: Max Mårtensson, Anton Holmberg, Fredrik Nilsson och Joakim Wannersten.

– En kvartett som är väldigt tunga i sitt spel och svåra att möta. Jag tycker ändå vi bjöd upp till bra spel och var absolut inte sämre än Enköping trots att vi förlorade.

Tränaren och laget sammanfattade trots förlusten en lyckad vårsäsong i omklädningsrummet efteråt.

– Vi pratade och jag tycker att vi ska vara nöjda med vårsäsongen. Vi har fått spelet dit vi vill och många spelare har tagit rejäla kliv i sin utveckling.

– Det är lite tråkigt bara att Märsta har sprungit iväg som serieledare och att vi tappat några onödiga poäng. Men vi har gjort en jättebra prestation och vi ska fortsätta i samma takt.

För Riala väntar nu sommarledighet, nästa match spelas den 2 augusti borta mot just Märsta.

– Spelarna tränar individuellt under sommaren. Sedan har vi inför återstarten ett träningsläger i Falkenberg där jag hoppas vi blir väl mottagna av Andrés Thorleifsson (förre Riala- och BKV Norrtäljespelaren).

Division 4 herr

Enköpings IS-Riala 2-1 (1-1)

Rialas mål: Daniel Bengtsberg.

Rialas startelva (från vänster): Martin Cannermo, Andreas Wahlgren, Victor Gustafsson, Henrik Mattson, Jonas Blomkvist – Erik Forsberg, Philip Wahlgren, Linus Olsson (ut 75’) – Tommy Alséus (ut 70’), Daniel Bengtsberg, Jonnie Engström.

Ersättare: Marcus Molitor (in 75’, Mattias Kjell (in 70’).

Nästa match: Märsta borta den 2/8.