Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattinlägg från IP-Only: Fler och fler Norrtäljebor får fiber från oss

Vi uppmuntrar synpunkter kring fiberutbyggnaden, såsom Rune Karlsson ger i debattartikeln ”Nu måste politikerna ta tag i bredbandsutbyggnaden” i Norrtelje Tidning. Och Rune Karlsson har helt rätt i att ett snabbt bredband är en av förutsättningarna för landsbygdens utveckling – för såväl välfärd som företagsklimat.

Anmäl text- och faktafel

Rune Karlsson har många synpunkter på en annan branschaktör, dessa får den naturligtvis själv bemöta. Men det står även om IP-Only och att vi ”dragit sig ur flera hundra påbörjade fiberområden runt om i landet”. Det stämmer inte. Vi bygger mer i år än vi någonsin gjort tidigare, och i Norrtälje är siffrorna också stegrande. 6 000 hushåll har fått fiberanslutning från oss, varav de allra flesta under 2018 och 2019. Antalet Norrtäljebor som får fiber från IP-Only är ständigt ökande.

Har vi haft utmaningar med förseningar? Ja, vi är självkritiska, och har noga analyserat utmaningarna vi haft i vissa områden och agerat. Detta har bland annat inneburit att vi i dag har en ny organisation och byggprocess, vilket är några förklaringar till att vi ökat utbyggnaden i år. Det finns fortfarande saker vi kan bli bättre på, men vi ser också positiva effekter av de förändringar vi gjort.

Rune Karlssons synpunkter på politikerna får de självklart svara på själva, men våra samtal med Norrtälje kommun har varit både engagerade och konstruktiva. Ingen bygger ut ett fibernät helt själv – det krävs en god dialog. Och det finns det i Norrtälje.

Robin Fransson, kommunansvarig på IP-Only

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel