Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vifta inte bort förslaget om en flottbro

Annons

För en gångs skull måste jag hålla med representanter för Sverigedemokraterna.

Anmäl text- och faktafel

Att som Reidar Carlsson säger i en kommentar till Karl-Göran Edberg (SD) och Ingmar Ögren (SD), ”en flottbro duger inte” är ett konstaterande utan argument. Förespråkarna av en flottbro har däremot klara argument. Ekonomi, kombination av bro och båtplatser (gästhamnsplatser i stadens kärna), flexibelt och enkelt öppningsbar för passage av till exempel norrteljebåten är argument man inte bara ska vifta bort med att en flottbro "duger inte".

Tvärtom, en flottbro kan byggas inbjudande på många vis och fyller gott funktionen av en transportväg för gående och cyklister, rullstolar och rullatorer. Vad mer kan man önska?

Lasse Rudberg, Västerås och Penningby

NT kommenterar:

En flottbro måste kunna gå att öppna enkelt om inte hela hamnkanalen skall bli avstängd för båttrafik. Jag har svårt att se att det går att göra på ett säkert och enkelt sätt. Risken är att det måste skötas av någon anställd, vilket innebär att driftskostnaden blir mycket dyrare än en fast bro.

För tio år sedan rasade den provisoriska pontonbro som då fanns över hamnkanalen, och fem personer skadades, varav en allvarligt, skriver Reidar Carlsson. Foto: Roger Vikström, TT.

Dessutom ger flottbroar andra risker än fasta broar. För tio år sedan rasade den provisoriska pontonbro som då fanns över hamnkanalen, och fem personer skadades, varav en allvarligt. En sådan olycka får inte hända igen.

Reidar Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons