Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna hjälper inte torsken

Annons

Det är positivt att Hanna Westerén (S) och Markus Selin (S) verkar vilja jobba för mer hållbara torskkvoter i Östersjön. Problemet är att Socialdemokraterna inte har gjort tillräckligt för att få till en förändring. När sedan Sven Erik Bucht (S) går ut och markerar att han är nöjd med de torskkvoter som är satta av EU, faller det sig ganska förundransvärt.

Anmäl text- och faktafel

Centerpartiet har under lång tid varit pådrivande i att det krävs ett mer hållbart fiske i Östersjön. Vi anser att det är viktigt att gå fram hårt i denna fråga för att skydda fiskebestånden och säkerställa ett långsiktigt lönsamt yrkesfiske. Om Centerpartiet hamnar i regeringsställning kommer vi att jobba för att rädda Östersjöns fiskebestånd.

Regeringen måste börja ta ansvar och leverera resultat. Först då skulle vi ha en chans att rädda fiskebestånden i Östersjön, skriver Fredrick Federley och Gustav Hemming. Foto: Björn Larsson Rosvall, TT.

När Socialdemokraterna nu i efterhand går ut och påpekar att de står bakom Centerpartiet är det svårt att se hur regeringen tagit en stark ställning för en minskning av kvoterna. Särskilt när Sven Erik Buchts går ut och påpekar att han är nöjd med de kvoter som är satta inför kommande år.

Socialdemokraterna måste tydligare stå upp för den svenska traditionen med att kvoterna ska baseras på vetenskap och forskning. Speciellt när miljöorganisationer, forskare och yrkesfiskare ifrågasätter beslutet.

Om Hanna Westerén (S) och Markus Selin (S) menar allvar i deras vilja att förändra kvoterna måste de börja agera. Det är helt enkelt upp till regeringen att börja ta ansvar och leverera resultat. Först då skulle vi ha en chans att rädda fiskebestånden i Östersjön.

Fredrik Federley (C), Europaparlamentariker

Gustav Hemming (C), Skärgårdslandstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons