Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra pengar till Norrtälje sjukhus i sommar

Annons

Vårdköerna i landet har fördubblats sedan den rödgröna regeringen tillträdde 2014. I Stockholms län har vi samtidigt lyckats hålla vårdköerna korta. Sammantaget har vi landets kortaste vårdköer, men vi är inte nöjda med det. Vi ska arbeta bort vårdköerna helt och hållet. Nu tar vi nästa steg i det arbetet.

Tack vare landstingets goda ekonomi kan vi nu inför sommaren, som alltid är en särskilt ansträngd period i vården, göra en ny stor satsning på 180 miljoner kronor till våra akutsjukhus. Fem miljoner av dessa går till Norrtälje sjukhus.

Tack vare landstingets goda ekonomi kan vi nu inför sommaren göra en ny stor satsning på 180 miljoner kronor till våra akutsjukhus. Fem miljoner av dessa går till Norrtälje sjukhus, , skriver alliansen i Stockholms läns landsting.

Vi tycker att alldeles för mycket i svensk sjukvård bestäms av politiker. Fler beslut ska fattas av proffsen i sjukvården – av vårdens chefer och medarbetare. Därför kommer sjukhusen att på egen hand bestämma hur pengarna ska användas på bästa sätt.

Pengar är dock inte det enda för att sommaren ska bli bra. Utöver det ekonomiska tillskottet kommer landstingets chefläkare ha uppdraget som ”sommargeneral” och ha ett särskilt ansvar för att vården i sommar ska fungera så bra som möjligt. Sommargeneralen ska bland annat vara spindeln i nätet och säkerställa prestigelös samverkan såväl mellan länets akutsjukhus som mellan sjukhusen och andra vårdaktörer. Vi kommer också att stimulera ekonomiskt till att äldre patienter ska slippa vänta i onödan på sjukhusens akutmottagningar och i stället få åka direkt till geriatrikmottagningar.

Sjukvården i Sverige är alltid ansträngd under sommaren när många medarbetare ska ha sin välförtjänta semester. Från Alliansens sida vill vi göra allt vi kan för att sommaren ska bli bra i Norrtälje och hela Stockholms län. Med 180 miljoner till akutsjukhusen, högre ersättning till geriatriken och en ansvarig tjänsteman som samordnar mellan olika vårdgivare lägger vi grunden för att fler människor får rätt vård när de behöver den.

Alliansen i Stockholms läns landsting:

Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd

Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd

Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd

Gustav Hemming (C), miljö- och regionplanelandstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons