Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Tillsammans tar vi Sverige framåt

Nu fortsätter vi den kraftfulla gröna återstarten. Samhället ska byggas starkare och mer hållbart. Med investeringar i välfärd, jobb, klimat och trygghet tar vi Sverige framåt tillsammans!

Välfärden ska stärkas. Pandemin har visat på styrkan i vår generella välfärd, men också på behov som måste mötas.

I höstens budget prioriterar vi välfärden. Därför får Norrtälje kommun 13 nya miljoner i generella statsbidrag. Äldreomsorgen behöver bli bättre med fler medarbetare och bättre arbetsvillkor, och därför får Norrtälje kommun nu också 9,9 nya miljoner för ett utbyggt äldreomsorgslyft, vilket tillsammans med tidigare satsningar blir 14 miljoner. Vi satsar också på att beta av corona-köerna och ge sjukvården förutsättningar att hinna med.

Alla ska vara med och ta Sverige framåt efter pandemin. Den socialdemokratiskt ledda regeringens kraftfulla gröna återstart av ekonomin gör skillnad och många kommer snabbt tillbaka i arbete. Trots att det är fler som jobbar i Sverige än i många andra EU-länder är det allt för många svenskar som inte har ett jobb att gå till. Därför förstärker vi jobbpolitiken kraftigt, med aktiv arbetsmarknadspolitik och utbildningssatsningar.

Vi vill också att Moderaternas orättvisa straffbeskattning av dem med sjuk- och aktivitetsersättning tas bort. Det handlar om 1 600 personer i Norrtälje kommun som nu kommer slippa straffbeskattningen. Samtidigt höjer vi bostadstillägget för pensionärer. Tillsammans med inkomstpensionstillägget som betalas ut första gången under hösten 2021 innebär det att 10 550 personer i Norrtälje kommun får mer pengar i plånboken, vilket motsvarar 60 procent av dem över 65.

Vi inför också familjeveckan, så att 8 500 vårdnadshavare i Norrtälje kommun får ökad frihet och en enklare vardag, exempelvis när det är lov eller studiedag för skolpersonalen och skolan därför är stängd.

Sverige ska vara ett tryggt land för alla. Kampen mot brottsligheten fortsätter. Vi skjuter till 3,5 miljarder nästa år till rättsväsendet. Polisen och rättskedjans myndigheter får mer pengar. Vi skärper straffen och fortsätter med investeringar för att barn inte ska dras in i kriminella miljöer. Samhället ska vara kompromisslöst mot gängen, bryta nyrekryteringen och se till att inte en krona går till de kriminella. Mäns våld mot kvinnor ska stoppas och välfärds- och arbetslivsbrottsligheten ska bekämpas.

Takten i klimatomställningen ska öka. Omställningen är en möjlighet för Sverige att gå före och skapa framtidens gröna jobb. Nu höjer vi takten genom att satsa på naturnära jobb för unga, utökade gröna kreditgarantier och nya investeringar för att industrin ska kunna ställa om.

Tillsammans tar vi Sverige framåt efter pandemin!

Magdalena Andersson (S), finansminister

Ulrika Falk (S), oppositionsråd Norrtälje kommun

Olle Jansson (S), oppositionsråd Norrtälje kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel