Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Så många som möjligt i kommunen ska ha nytta av konsthallen

Roslagens konstnärsgille stöder både Bengt Annebäck och Per Börjesson i deras syn på hur vår kommunala konsthall kan användas på ett så berikande sätt som möjligt för de boende i Norrtälje kommun.

Gillet arbetade aktivt för att hitta en lokal i stan och medlemmarna bidrog med allehanda råd och hjälp vid starten i gamla brandstationen. Där fick Gillet också tillsammans med Norrtälje konstförening en naturlig hemvist för våra möten och spontana besök.

Det var också enkelt för våra elever från Roslagsskolan att komma dit under en lektionstimme och ta del av det som visades på Konsthallen.

Elevutställningar, julsalonger, spännande installationer, intressanta konstnärer från när och fjärran varvades under årets veckor. Verksamheten resulterade i att konsthallen fick pris för Sveriges bästa museum!

Framför allt öppnade det ögonen för ett konstintresse.

Vi är tacksamma över de utställningar som kommer till oss i nya konsthallen och berikar oss med intressanta föreläsningar och pedagogiska presentationer. Vi ser fram emot den kommande utställningen med några av våra medlemmar.

Den öppna julsalongen på konsthallen förra året blev en succé och många fler besökare fick upp ögonen för de fina lokalerna. Det var ett utmärkt sätt att visa vägen till konsthallen för de som inte redan har hittat dit.

Kanske kan man både ha vårsalong och konstrunda där några veckor om året i framtiden? Det är väl egentligen självklart att vi ska använda de fina väggarna där i vår egen kommunala konsthall och inte behöva leta efter andra alternativ.

Jag har arbetat som bild- och konstlärare i Norrtälje kommun i 39 år. Varje vår ordnade vi en bildutställning med eleverna i årskurs 9. Alla var med på utställningen och det blev många hundra bilder.

Jätteroligt och ett fint sätt att närma sig konstvärlden. Låt tusen blommor blomma!

Anita Hillgren Grandert, ordförande i Roslagens konstnärsgille

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel