Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Mördare ska vara inlåsta

Den 19-årige mannen som knivmördade en 45-årig flerbarnspappa var på rymmen från rättspsyk. Han var på rättspsyk för att knivmördat en 17-åring. Han ”rymde” när han var ute på en ”bevakad” promenad i samhället, bland medborgarna.

Dagens Nyheter frågar ansvarig på kliniken i Huddinge om: ”man kan slå fast om det är något fel som begåtts i ärendet?”. Kliniken har tillsatt en utredning för att svara på den frågan.

Jag kan bespara kliniken i Huddinge kostnaden för den utredningen. En man som för en kort tid sedan knivmördade en annan människa ska inte promenera runt i samhället, varken med eller utan personal. Det är nämligen en mördare. Han ska vara inlåst.

Om en mördare kan avvika och mörda ytterligare en oskyldig man, bara genom att springa ifrån personal under en promenad, så har fel begåtts, ett oförlåtligt fel som lett till att barn inte längre har någon pappa.

Mördar du någon ska du vara inlåst. Du ska inte gå på gatan. Du ska inte kunna rymma.

Rätten ligger inte hos mördaren att rehabiliteras ute bland medborgare. Rätten ligger hos medborgaren att inte bli utsatt för mördaren.

Jan Emanuel Johansson, intern opposition (S), konservativ vänster

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel