Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Kulturskolan har fungerat bra hittills

Annons

Jag var för första gången på kommunstyrelsen som tillförordnad gruppledare för ROOP och blev djupt förvånad då styret fintade bort frågan om kulturskolan genom att ha bestämt i arbetsutskottet att frågan inte skulle gå vidare till kommunfullmäktige. Det var naturligtvis helt politiskt korrekt att de kunde göra så, men det var helt moraliskt förkastligt.

Anmäl text- och faktafel

Vi bör satsa på en kulturskola där våra barn och ungdomar i framtiden kan lära sig teater, dans, musik och mycket mer. Det är att skapa en framtid för kommunen med fria skapande människor. Lite läskigt kanske för vårt styre i kommunen.

Men vi bor i en glesbygd där glesbygdsbarnen redan nu bussas runt i de olika skolorna i stället för att ha en trygg miljö nära sitt hem. Då känns det fantastiskt att kulturskolan kan komma till de barn som vill lära sig musik och spela ett instrument. Det har fungerat hittills och till syvende och sist så är det väl en vilja från våra styrande att våra barn och ungdomar skall ha en bra framtid.

Från ROOP säger vi som Tage Danielsson: ”Det är bäst att ha som rättesnöre, att tänka efter före, för att först när helvetet gör stjärten stekhet kommer eftertankens kranka blekhet”.

Yvonne Svensson (ROOP), gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel