Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Enkelt att lösa Pythagoras finansiering!

Det finns fördelar med att inte längre vara förtroendevald politiker. Då kan man på ett enkelt sätt hitta lösningar på svåra kommunala frågor utan att bry sig om partitaktiska hinder, kommunala stupstocksrevir och att det politiskt är omöjligt.

Anmäl text- och faktafel

Just nu brinner jag för två frågor som inte har kunnat lösas av de nu förtroendevalda. Jag har hittat svaret på bägge genom att slå ihop dem och använda mitt oansvariga förnuft.

Det ena är finansieringen av vårt unika museum Pythagoras. Där har det blåst upp en folkstorm, som jag hoppas fortsätter till dess att verksamheten kan återupptas. Det andra handlar om sveket mot Singöborna, som inte får köpa sin nedlagda skola till ett rimligt pris trots ett uttalat löfte. Alla som vill kan stödja Singöborna via ett E-förslag. Rösta på det via ”norrtalje.se/eforslag.”

Bengt Ericsson, Kultur och Fritidsnämndens ordförande, framförde en märklig begäran till allmänheten att hitta finansiering av Pythagoras verksamhet i kommunens budget. Nog borde han väl först ha frågat sina kompisar i kommunstyret? Dom har nog bättre insyn i budgeten än vad vi har. Kommunalrådet Robert Beronius hade faktiskt ett enkelt svar färdigt. Det var visserligen en usel lösning när han föreslog att ta bort de politiska sekreterarna för att få loss pengar, men ändå ett försök. Bättre hade varit om han föreslagit en minskning av antalet politiker. 32 arvoderade politiker i KSON t.ex. är finansiellt oansvarigt och förbättrar inte vår äldreomsorg eller sjukvård.

Jag har ett mycket bättre förslag nämligen att Kommunen säljer Singö skola till Singö Utveckling till det utlovade priset med ett litet påslag. Då får kommunen en inkomst, som inte är intecknad och som precis täcker det bidrag på 400.000 kr som saknas för att Pythagoras ska kunna återuppta sin uppskattade verksamhet.

Då stöder vi det civila samhället, kulturen, eldsjälarna, Norrtäljes varumärke och landsbygden. Lätt som en plätt.

Bengt Annebäck, MP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel