Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De slog till och byggde ny bana

Under hela sommaren har det arbetats för fullt på den nya tennisbanan. För tre veckor sedan stod den klar.

För några år sedan fick Väddö tennisförening lägga ner sin verksamhet och Väddö IF tog över banorna. Med hjälp av ortens företagare och mycket ideella krafter har föreningen nu uppfört en helt ny hard court-bana i Älmsta.

Totalt har kostnaderna för banbygget gått på 75 000 kronor. Utan de ideella insatserna hade kostnaderna uppgått till 350 000.

– Det har verkligen varit en mastodontinsats av alla inblandade och tack vare engagemanget har vi kunnat hålla nere kostnaderna, säger Peter Hilmersson, ordförande i Väddö IF.

Från början var tanken att göra en grusbana, men efter att ha pratat med kunniga på området föll valet på en hard court.

– Det gör att banan är mer lättskött och det är dessutom ett väldigt trevligt underlag att spela på, säger Peter Hilmersson.

I och med att banan nu är färdigställd blickar föreningen fram mot nästa sommar då de tänker arrangera en tennisskola. Dessutom ska de se över bokningssystemet över vintern. Den som vill spela på banan i dag bokar tid och får nyckel hos Älmsta Järn. Kostnaden för att spela är 100 kronor i timmen.

– Men vi kommer att se över priserna också. Vad vi kan säga är att det kommer att bli billigare för medlemmar i idrottsförening och för ungdomar.

Bredvid den nya banan ligger en gammal grusbana som även den i framtiden kan få ny skepnad.

– Det är planen att bygga om den också, men då måste vi lösa finansieringen först, säger Peter Hilmersson.