Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De slåss för fler p-platser i stadskärnan

Norrtälje handelsstad driver på för fler parkeringar i och runt stadskärnan. – Kommunen måste inse att det här är ett problem, säger styrelseledamoten Anders Eriksson.

Tillgänglighet, trygghet och trivsel. De ledorden styr Norrtälje handelsstads arbete. Föreningen samlar köpmän, banker och fastighetsägare och har i uppdrag att utveckla handeln i hela Norrtälje stad. Centrumledaren Tomas Johansson, avlönad av Norrtälje handelsstad, påpekar att bristen på parkeringar i stadskärnan är en prioriterad fråga.

– Flera byggen har gjort att det har försvunnit många p-platser. Men vi har en bra dialog med kommunen om detta, säger han och får medhåll av Anders Eriksson.

– Det är extra tufft för stadskärnans butiker eftersom de konkurrerar med externa handelsområden som har stora gratisparkeringar utanför dörren, säger Eriksson.

Nya p-platser för centrumhandeln har tillkommit, bland annat i hamnen.

– Problemet är att kunderna helst vill ställa bilen i butiken. Ett annat dilemma är att butiksägare ofta ockuperar kundparkeringarna, säger Tomas Johansson.

Enligt honom handlar tillgänglighet även om att bana väg för gemensamma öppettider och bättre promenad- och cykelstråk i staden.