Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De rasar mot stängd simhall

Det finns ingen simhall för motionssimmare i hela Norrtälje kommun i sommar. – Trots att vi har Rimbo badhus, säger Michael Edquist Rimbo.

Annons

Rimbo badhus som byggdes i början av 1990-talet har nästan alltid varit stängt på sommaren. Då har motionssimmarna eller de som av en eller annan anledning inte kan nyttja naturbad eller numera även utomhusbadet i Hallstavik, kunnat simma i Norrtälje badhus som alltid hållit öppet även på sommaren.

Det alternativet finns inte i år. Norrtäljebadet stänger för gott i dag fredag. Samtidigt stänger Rimbobadet under 50 dagar med start den 20 juni.

Norrtäljebadets resurser ska avsättas för förberedelser och utbildning inför att det nya badet öppnar i slutet av augusti. Detta faktum har upprört flera som hört av sig till Norrtelje Tidning. Bland dem Michael Edquist.

Han har årskort på badhuset i Rimbo, simmar minst tre dagar i veckan, och han vill kunna simma även i sommar. Han ser inte Hallstaviks utomhusbad som ett alternativ. Dels på grund av att sommarväder inte går att lita på. Och dels på grund av att motionssim inte går ihop med lekande barn.

– Det smarta hade ju varit att hålla Rimbo badhus öppet i sommar eftersom det är speciella omständigheter i år, säger han.

Han menar att det inte heller skulle bli mycket dyrare för kommunen. Badhuset i Rimbo står där det står med reningen igång i uppvärmda bassänger. Han tror att det räcker med att tillsätta en heltidstjänst som delas upp i två deltidare i Rimbo under sommarmånaderna.

– Då skulle man kunna ha badhuset öppet tre-fyra timmar per dag, säger han.

Michael Edquist tillägger att man inte behöver tumma på säkerheten eftersom det naturligtvis ska vara utbildad behörig badpersonal på plats.

– Jag tycker att det är ett rimligt krav. Jag har pratat med minst 150 Rimbobor. Alla tycker likadant.

Han tror att det även skulle gagna simmare i övriga delar av kommunen.

– Jag har just guidat några som kom från Norrtälje. De tyckte att det var fantastiskt här, säger han.

Bengt Ericsson (C) ordförande i kultur- och fritidsnämnden fick frågan på sitt bord för några veckor sedan. Stängningen av Rimbobadet under sommaren är enligt honom inget politikerbeslut. Men nämnden fick information av ansvarig tjänsteman vid nämndmötet den 3 juni.

– Detta med anledning av att frågor ställts till mig, säger Bengt Ericsson.

Däremot har öppettiderna varit uppe för beslut i nämnden.

– Och jag har inget minne av att någon reserverade sig när det togs, säger han och hänvisar dem som vill motionssimma inomhus i sommar till bad i andra kommuner.

Stängt på badhusen:

Norrtälje gamla badhus stänger för gott den 13 juni.

Det nya badhuset i Norrtälje invigs preliminärt den 30 augusti.

Hallstaviks inonhusbad har sommarstängt 24 maj - 25 augusti 2014.

Rimbo badhus har sommarstängt mellan den 20 juni och 10 augusti 2014.