Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De rasar mot försvunna anslagstavlor

Det saknas anslagstavlor att affischera på i Norrtälje och föreningen Folket i Bild har inte råd att annonsera.

Annons

Bengt Andersson och Börje Nordström som är medlemmar i FiB (Folket i bild) tycker att bristen på anslagstavlor är ett demokrati -och yttrandefrihetsproblem. Just yttrande- och tryckfrihetsfrågor och främjandet av en folkets kultur är föreningens plattform.

– Kommunen förstår inte att de finns dom som behöver anslagstavlor, säger Bengt Andersson.

De har bestämt sig för att klaga till kommunen och se om de kan göra något åt bristen på anslagstavlor. En gång har föreningen, som har möte en gång i månaden, synts på bibliotekets anslagstavla. Det var då de hade de bokat ett av bibliotekets rum för ett möte.

Enligt Dan Löfgren, näringslivschef på Norrtälje kommun, finns det en orsak till att alla anslagstavlor tagits bort.

– De blev vandaliserade, säger Dan Löfgren.

Han berättar också att en anslagstavla som tidigare fanns i Hallstavik togs bort för att markägaren inte ville ha den där.

Börje Nordström anser att anslagstavlor på nätet är svåra att hitta. Föreningen har inte heller råd att annonsera och därför behöver de anslagstavlorna för att folk ska hitta FiB.

– Sociala medier är inte samma sak som anslagstavlor, säger Börje Nordström.