Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De rasar mot dåliga busstider i Bergshamra

SL-buss 620 X passerar en gång om dagen i vardera riktningen när skolorna är i gång. Hanna Susi och My Andersson har tröttnat på dåliga kommunikationer.

De har bestämt sig för att starta en namninsamling för att få bättre bussförbindelser med linje 620 X liksom på linjerna 620 och 621. Hanna Susi har haft kontakt med SL för att trycka på men hittills har svaret inte gjort henne gladare.

– SL hävdar att man ska gå sex kilometer från Lagboda till Svensboda för att ta bussen, säger hon.

My Andersson hoppas också på bättre busstrafik. Det skulle göra det lättare för henne att få ett jobb. I dag är både Hanna Susi och My Andersson beroende av att snälla föräldrar är beredda att skjutsa dem när det behövs.

Samtidigt tänker de inte bara på trafiken på linje 620 X. Även de som bor mer centralt i Bergshamra skulle ha nytta av bättre bussförbindelser.

Sena kvällsbesök på restaurang i Norrtälje är till exempel inte att tänka på för den som vill åka buss hem. Den sista 621:an avgår klockan 20.41 från Norrtälje. Både Hanna Susi och My Andersson trivs med att bo på landet. Det vill de göra även i framtiden, men då måste busstrafiken erbjuda tätare avgångar.

Nu hoppas de att utlagda namnlistor på valda platser i Bergshamra ska dra många underskrifter att skicka in till SL.