Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De ordnar show och skänker intäkterna

På söndag blir det uppträdanden i Mevalinhuset. Intäkterna går oavkortat till ensamkommande flyktingbarn i Norrtälje.

Annons

Klockan 14 på söndag börjar en dans-, cirkus- och livemusikshow i Mevalinhuset. Bakom står norrtäljetjejerna Cornelia Eriksson Burman och Elin Lagervall som tillsammans med andra ungdomar kommer att uppträda under en timme.

Pengarna från inträdet – 20 kronor per person, eller valfri summa om någon vill lägga mer – går oavkortat till verksamhet för ensamkommande flyktingbarn i Norrtälje.

– Vi vill skänka till någon mer lokal välgörenhet, så att man inte bara skickar iväg pengarna utan att veta vad som händer med dem, säger Cornelia Eriksson Burman.

Det blir N-FUNK – ett idellet nätverk som arbetar för integration – som får intäkterna.

– Det här är ett helt otroligt häftigt initiativ. Jag tror det kan uppmuntra fler ungdomar att göra liknande saker, säger Cecilia Lindelöf, samordnare för ensamkommande flyktingbarn i Norrtälje.

Showen är ett sätt för de medverkande att nå ut med sitt artisteri, men också ett sätt att stödja människor med behov.

– Om man kan hjälpa så ska man absolut göra det. Vem som helst är välkommen hit på söndag, vi hoppas att många kommer och stöttar detta, säger Cornelia Eriksson Burman.