Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan vinna pris på Norrtälje Idrottsgala

Tre kandidater nominerade i kategorierna Årets kvinnliga/manliga idrottare, Årets lag och Årets tränare/Coach.

Norrtälje Idrottsgala närmar sig med stormsteg. Nu har galans jury kommit fram till vilka som ska nomineras i kategorierna Årets lag, Årets manliga- och kvinnliga idrottare och Årets tränare/coach.

Arbetet med kommunens första idrottsgala, som äger rum den 7 februari, går vidare. Nu är det dags att presentera kandidaterna till fyra av galans åtta utmärkelser.

– Jag tror jag talar för hela jurygruppen när jag säger att det har varit ett både inspirerande och roligt arbete att ta fram kandidaterna, säger NT:s sportchef Pove Persson.

– Det har inte varit alldeles enkelt med tanke på vilket fint idrottsår 2013 var i kommunen, men vi var till slut helt eniga om vilka tre som skulle slutnomineras i respektive kategori.

Vinnarna presenteras på Idrottsgalan som hålls på Culinar i Norrtälje.

– Juryns arbete är klart även på den punkten, men självklart hålls vinnarna hemliga fram till galan, säger Pove Persson.

Hur har ni resonerat kring uttagningarna?– För att kunna göra alla prestationer jämförbara, vilket är väldigt svårt, så har vi utgått från varje persons eller lags förutsättningar på den eller dess nivå.

Fyra priser till delas ut på galan, NT:s ungdomsstipendium, Roslagens sparbanks stiftelses ungdomsledarstipendium, Norrtälje kommuns kultur- och fritidsnämnds barn- och ungdomsstipendium och, vilket ni kan läsa mer om i annons på sidan 21, NT:s Guldankare till den eller de som stått för Årets idrottsprestation 2013.

Den som vill gå på galan anmäler sig enklast på norrteljetidning.se/sport/idrottsgalan.

I nuläget finns bara 80 biljetter kvar att köpa.

Nomineringarna

Årets kvinnliga idrottareAnna Malvina Svennung, rodd (Norrtälje Roddförening).

Caroline Roos, biljard (Norrtälje Biljardklubb).

Lisa Ehlton, ridsport (Årsta Runstensryttare).

Årets manliga idrottareAndrés Thorleifsson, fotboll (BKV Norrtälje).

Jerry Tollbring, handboll (Rimbo HK).

Eddie Läck, ishockey (Vancouver Canucks).

Årets lagRimbo HK, handboll

Rospiggarna, speedway

BKV Norrtälje, fotboll

Årets tränare/coachMikael Teurnberg, Rospiggarna, speedway.

Dick Tollbring, Rimbo HK, handboll.

Petter Ljungström, Norrtälje Roddförening, rodd.

I juryn: Pove Persson, sportchef, Norrtelje Tidning, Mattias Carlson, tidningschef, Norrtelje Tidning, Tomas Ackelman, Mötesplats Roslagen, Adam Persson, idrottschef Norrtälje kommun, Cecilia Möller, kultur- och fritidschef samt Åsa Andersson, Roslagens sparbanks stiftelser.