Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fixar för kväll med stjärnor på Roden

Fredag den 21 mars deltar 14 bidrag i tävlingen ”Sikta mot stjärnorna.” Elever vid Rodengymnasiet arrangerar evenemanget och hoppas på en riktigt glädjefull musikfest.

I musiktävlingen ”Sikta mot stjärnorna” deltar personer med någon form av funktionsnedsättning. Tävlingen är ett årligt evenemang som anordnas av sistaårselever vid barn- och fritidsprogrammet på Rodengymnsiet. Musikfesten drar i gång klockan 18 i kväll, fredag den 21 mars i Rodenaulan.

– Allt handlar om glädje och de som är med ser verkligen fram emot att stå på scenen, säger Paula Delin från projektgruppen.

Deltagarna sjunger, mimar eller dansar till sin favoritlåt och det är helhetspaketet som räknas, inte sångrösten. Vinnaren utses av en jury som består av Per Lodenius, Lena Strömberg och Annika Jonsson. Alla deltagare får blommor, diplom och medalj. Vinnarbidraget får även en pokal.

– Vi hoppas att det blir kul och det brukar vara en mysig stämning och alla hejar på varandra, säger Ronja Ericsson, från projektgruppen.

Alla är välkomna till ”Sikta mot stjärnorna” och det kostar 50 kronor i inträde. Överskottet skänks till välgörande ändamål. Arrangörerna och deltagarna är laddade för fest.

– De som sjunger tycker det ska bli hur kul som helst, säger Ronja Ericsson.

Låtarna som ska framföras

Tävlingen börjar klockan 18 i Rodengymnasiets aula.

1. ”Snabbköpskassörskan”

2. ”Att älska dig”

3. ”Heaven is a place on earth”

4. ”Det gör ont”

5. ”Michelangelo”

6. ”Kom hem”

7. ”En himmelsk sång”

8. ”Sommaren är kort” eller ”Fyra bugg och en Coca-cola”

9. ”Aldrig ska jag sluta älska dig”

10. ”Två mörka ögon”

11. ”Se på mig”

12. ”Waterloo”

13. ”Hallå du gamle indian”

14. ”Avundsjuk”