Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De får Väddö turistråds pris för 2013

För femte året i rad delar Väddö Turistråd ut en utmärkelse till ett företag i Väddöbygden som bidrar till att utveckla turismen.

2013 års turistföretag blir Eckerölinjen som bedrivit färjetrafik mellan Grisslehamn och Eckerö sedan 1960.

– Vi är väldigt glada att få den här utmärkelsen i vår egen region. Det värmer verkligen, säger Eckerölinjens marknadschef, Maria Hellman-Aarnio.

Väddö Turistråds utmärkelse kom till 2009. Turistrådet vill uppmärksamma de företag i Väddöbygden som bidrar till att utveckla turismen och besöksnäringen på Väddö.

– Utmärkelsen har blivit väldigt uppskattad genom åren, säger turistrådets sekreterare Christina Wennmark.

Eckerölinjen har bidragit till att utveckla turism och besöksnäring med ett entreprenörskap utöver det vanliga, skriver rådet i sin motivering. Vidare skriver det: Eckerölinjen visar ett genuint engagemang som gör det till ett föredöme för turistföretagen i bygden. Genom sin verksamhet har de också bidragit till att skapa lokala arbetstillfällen som främjat utvecklingen av Grisslehamn som en stark turistort.

Turistrådet ger också ett hedersomnämnande till Leif Lennartsson, som genom sitt starka engagemang och innovativa förmåga medverkat till Väddöbygdens utveckling.

Startade 1960

1960 startade Eckerölinjen färjetrafik mellan Grisslehamn och Eckerö. Företaget har 230 anställda.

I Grisslehamn finns den största försäljningsavdelningen. Här arbetar 23 anställda inom administration, försäljning, ekonomi och hamn.

2013 var omsättningen 600 miljoner kronor. 2013 hade man 910 000 passagerare.

Senaste året har 10 miljoner investerats i terminal och hamn i Grisslehamn.