Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De digitala vårdsystemen måste göras rätt från början

Vi är många som ser fördelar i digitaliseringen och förhoppningar finns om att det ska den blir förenkla onödig administration och ge utrymme för en bättre vård.

Så egentligen är Daniel Forslund och jag överens om att det finns fördelar och jag och de jag företräder har ingen avsikt att stoppa utvecklingen. Vår stora önskan är att det också blir möjligt för så många som möjligt att använda dessa tjänster.

Jag förstår att Daniel Forslund har viljan att det ska bli så men det finns en massa hinder emellan. Ett är att förståelsen för vilka svårigheter en förvärvad hjärnskada som till exempel afasi skapar. Ett annat är att om man inte vet hur det funkar för en person med dessa svårigheter då är det svårt att bygga appar och hemsidor med mera som dessa kan använda. För om de är användbara för dessa personer så kommer de att vara användbara för så många fler, till exempel äldre och personer med andra funktionsnedsättningar.

Så min stora önskan är att Daniel Forslund och alla som driver utvecklingen av digital hälso- och sjukvård också tar hjälp av till exempel testpersoner så att systemen byggs rätt från början. Och det sker inte i dag!

Lena Ringstedt, Afasiföreningen i Stockholms län och Afasiföreningen i Norrtälje, projektet Hjärna tillsammans

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel