Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De cyklar 350 mil för välgörenhet

Bara några dagar efter studenten bär det av. Då ska Albin Torstensson och Alexander Castman från Rodengymnasiet cykla närmare 350 mil för välgörenhet.

Annons

Under flera år har 18-åringarna Albin Torstensson och Alexander Castman funderat på sitt projekt som de kallar ”Bortom bergen och tillbaka – ett äventyr för ökad välfärd”.

– Vi gör det inte på tid och det kommer att ta en till två månader. Vi tänker cykla från Norrtälje till norska Bergen, säger Albin.

De ska samla in pengar till UNICEF:s arbete med att utbilda flickor i Nepal. De tänker samla in pengar dels genom att själva stå och skramla med insamlingsbössan, dels genom att få sponsring från företag. En splitterny tandemcykel har redan skänkts till projektet och de har även fått ett stipendium som kommer att gå till tältutrustning och proviant. Allt överskott går till insamlingen.

De kommer att förbereda sig genom att träna mycket kondition- och distansträning, men även genom att läsa på om hur man reparerar cyklar. Tandemcykeln har följt med länge. Albin och Alexander har gjort det till en tradition att cykla till skolan vid varje skolstart och avslutning på sin gamla cykel.

– Det är väldigt fridfullt. Som att paddla kanot, fast på land, säger Albin.