Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De bloggar om ungas sommarjobb

Genom en nystartad blogg kan man följa ungdomar på deras sommarjobb runtom i kommunen – i förskolan, i Norrtälje skatepark, på idrottslägret Camp Roslagen och andra ställen.

Annons

 – Det har varit en fantastiskt rolig upplevelse. Vi har åkt runt i hela kommunen och träffat så många människor, det har varit väldigt lärorikt att prata med dem och se hur andra jobb är, säger Saga Blomberg som är en av sommarbloggarna.

Bloggen om sommarjobb i Roslagen startades på initiativ av näringslivs- och kommunikationsavdelningen i Norrtälje.

Det är de två egna ”sommarjobbarna” på avdelningen, Saga Blomberg och Max Örneholm, som har skapat bloggen. Bloggen är helt enkelt deras sommarjobb.

– Det var kul att komma till skateparken och se hur de jobbade där. Sommarjobbarna arbetar som skatevärdar, de håller ordning och reda och om det är någon som inte kan åka skateboard kan de också lära ut hur man gör, berättar Max Örneholm.

Bloggen kommer att finnas kvar i syfte att hjälpa och ge information till de som ska söka sommarjobb kommande år.

– Vi hade inte bloggat förut, så vi fick ta reda på hur man gör men Max är som tur är väldigt bra på programmering och design, säger Saga Blomberg.

Här kan ni läsa bloggen.