Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Davidsson sprang hem EM-poäng

Söndagens EM-deltävling i speedway blev ingen munter historia för Rospiggarnas Andreas Jonsson, Jonas Davidsson och Andzejs Lebedevs. Ingen i trion lyckades ta sig till varken final eller semifinal i ryska Togliatti.

Annons

Flest poäng körde Lebedevs in, åtta stycken, bara en från en semifinalplats, medan Davidsson och Jonsson körde in fem var. Lebedevs är också bästa rospiggsförare i EM efter två deltävlingar. Letten har kört in 15 poäng och ligger åtta. Jonsson är på placeringen efter med 14 poäng, Davidsson har 10 poäng och en 13:e plats av totalt 16.

Men Davidsson bjöd publiken på kvällens uppvisning när han fick stopp i sitt sista heat med ett varv kvar. Martin Smolinski var utesluten så Davidsson hade bara att ta sig över mållinjen för att få en poäng. Han hoppade av cykeln och sprang den nästan 400 meter långa banan och in i mål – påhejad av publiken och med sin mekaniker som hare på innerplan.

Vann deltävlingen gjorde Nicki Pedersen. Dansken körde in som etta i omstarten av finalen före Emil Sajfutdinov, Ryssland, och polacken Patryk Dudek. Martin Vaculik, Slovakien, fick aldrig köra finalen sedan han blivit utesluten för att ha touchat Pedersen som körde omkull.

Pedersen toppar EM-sammandraget med 27 poäng före Sajfutdinov, 26.